MÅ BRA !
ATT UTVECKLAS SOM MÄNNISKA
- OCH MÅ ABSOLUT BÄTTRE.


EN RIKTIG ÖGONÖPPNARE

FÖRELÄSNING ELLER KURS / WORKSHOP
MED ERIC HAMMERIN

 

Samtal, föreläsning och några enkla övningar om hur du kan må bra till både kropp och sinne. Efter några skratt och aha-upplevelser vet du att detta är föreläsningen / kursen du väntat på så länge.

En kallar det stresshantering, en annan pratar om fysisk och psykisk hälsa, en tredje säger att det handlar om personlig utveckling -- alltihop är delar av ökad livskvalité: att må bra.

Här ska du få kunskap och redskap för att hantera vardagen i verkligheten.

... något för företag föreningar fackföreningar lärare kursledare kommuner organisationer ...

Jo, faktiskt ...

Man kan leva ett normalt liv och må bra, eller åtminstone absolut bättre!
Samhälle, familj, vänner, föreningsliv, arbetsplats …
Det finns många orsaker till att vi kan känna oss stressade och otillräckliga. Alltför många människor går omkring och känner att de inte riktigt trivs på grund av både kända och okända orsaker. Speciellt när vi inte vet orsaken till vår lite krypande misstrivsel kan det vara svårt att ta itu med den. Men även om man trivs väldigt bra med tillvaron i grund och botten kan det finnas ordentlig plats för ytterligare förbättringar, eller hur?
Den goda nyheten är att det ofta med enkla medel går att göra en hel del åt sin situation.

Vi är inte bara en kropp, utan mycket mer.
Alla vi människor består av både kropp och sinne.
Vi skall prata om vad som påverkar kroppen och vad man eventuellt kan göra åt det, om man vill. Vad behöver kroppen för att må bra?
Sinnet är den andra delen av en människa och det är väsentligt att man hanterar helheten när man vill förändra något.
För bestående resultat räcker det sällan med att justera bara en del. Jag kommer att berätta om olika sätt att se på vad som är en hel människa, d.v.s. en människa som du och jag och din granne o.s.v. … en hel, riktig människa.

Vi skall fokusera på hur man kan förbättra sitt liv.
Vi skall tala i lite mer allmänna termer om vad som kanske kan göras för att på ett säkert sätt förbättra hälsan och trivseln. Betydelsen av att andas på rätt sätt. Vanans makt och hur man på olika sätt kan försöka bryta den. Vilja kontra likgiltighet. En del saker kan vara väldigt enkla, medan andra kräver lite mera av oss. Ni skall få många exempel på vad som får både kroppen och sinnet att trivas bättre och hur ni kan se upp för försåtliga fällor i vardagslivet; sådana som man kanske inte tänker på så mycket, men som faktiskt har ack så stor betydelse.
Förvåning utlovas!

.

Eric Hammerin

Eric Hammerin är av samma goda årgång, 1956, som Ingemar Stenmark, Björn Borg, Linda Haglund, m.fl.
Eric har studerat framför allt det mänskliga sinnet i 25 år i olika sammanhang, både praktiskt och i litteratur. Han har gått kurser i bl.a. Stockholm, London och San Francisco. Han är fotograf och bildspelsproducent och är en flitigt bokad föreläsare. Eric har tidigare bl.a. varit lärare på högstadiet och gymnasiet.

 

... kan man det.
Det mesta i tillvaron förändras med tiden och man kan faktiskt själv styra mycket ( om än inte allt ) av det som händer med en. Jag har en del tips att ge. Må Bra är mycket lämpligt som friskvårdskurs i företag.
(Avdragsgillt dessutom)
De som deltar i föreläsningen / kursen skall gå därifrån med vetskapen att de kan hantera sina liv och förutsättningar mera kraftfullt än tidigare.
Jag tror det är viktigt att det kommer någon utomstående och berättar om det här. Det visar också att företaget månar om personalen.

Enkla åtgärder presenteras på vanligt språk.

Det här är en kombination av samtal, föreläsning, några små övningar, tips och exempel; alltihop på vanligt språk för vanliga människor.
Det här handlar om livet och hur man kan må bra eller i alla fall bättre, ofta med väldigt enkla medel. Det här är medmänskligt: rakt och enkelt, men inte simpelt.

Jag kan även i mån av tid och intresse berätta en del fantastiska fakta om vad den senaste forskningen kommit fram till vad gäller oss människor och våra liv.

 

 

Frågor och bokning : Tel. 0451-145 15 eric.hammerin@telia.com

Kursen genomförs med grupper av 10 - 20 deltagare.
På c:a 2,5 - 3 timmar går vi igenom många olika saker / faktorer som har avgörande betydelse för hur vi mår.
Kostnad per deltagare:
400.- plus moms.

Som föreläsning (större deltagarantal) kan tiden anpassas från någon timme och uppåt.
Priset anpassas efter tid och deltagarantal.

Reskostnad / milers. tillkommer.

 

Du kan också titta in på tidningen Må Bra:s hemsida för lite tips.

 

Till min huvudsida erichammerin.com